2023’te Diplomasız Uzaktan Yapabileceğiniz Meslekler

Kalıcı olarak uzaktan çalışılabilecek iş fırsatları gün geçtikçe artmaya başladı. İnsanların daha iyi haklar ve daha dengeli bir iş-özel hayat dengesi istemesi ile beraber, şirketler çalışanlarını rahat ettirebilmek için uzaktan çalışabilecekleri pozisyonları ortaya çıkarmaya başladı. 

Ziply Fiber’in yayınladığı yeni rapor, çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı sunmayan şirketlerde istifa oranlarının %30’lara çıkabileceğini gösteriyor. 

Ziply Fiber’in raporu, aynı zamanda uzaktan çalışmak için hangi işlerin en uygun olduğunu da inceliyor. Amerikan İş-Kur’dan aldığı istatistiklere göre sonuçları hazırlayan şirket, 2023’te uzaktan yapılabilecek en iyi işleri derledi. 

Ne kadar ABD’deki istatistiklere göre hazırlanmış bir rapor olsa da, bu verilerden yararlanıp Türkiye’ye dair çıkarımlar yapabilmek de mümkün. Bazı işlerin doğası ve meslek etiği gereği, sadece üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun kişilerin o işi yapabilir. Doktorluk, avukatlık, psikologluk gibi meslekleri buna örnek verebiliriz.  Bazı işler ise herhangi bir üniversite diploması gerekmeden, sadece insanın kendisini eğitmesi ile yapılabilir. Her kesimden insan için daha fazla fırsat sunan bu meslekler, internetten alabileceğiniz online derslerin ardından yapılmaya başlanabilir. 

Diplomasız Olarak Yapabileceğiniz Meslekler ve Ortalama Yıllık Kazançları

  1. Müşteri hizmetleri temsilcisi ($48,362)
  2. Sanal asistan freelancerlığı ($59,781)
  3. Hayat koçluğu ($54,174)
  4. Grafik tasarımcı ($50,618)
  5. Çevirmen ($45,466)
  6. Online özel ders verme ($25,487)
  7. Freelance yazı yazmak ($54,869)
  8. Sosyal medya danışmanlığı ($43,096)

Mesleklerin yanında yazan miktarlar, ABD’de bu mesleği yapanların kazandıkları yıllık ortalama ücretlerdir. Ülkemizle karşılaştırmaktansa, kendi aralarında kıyaslamanız için paylaştık.

Bu işlerin çoğunluğu, sadece bilgisayar ve internet erişimi ile gerçekleştirilebilecek işler. Evden çalışmak isteyenler için öğrenip uygulayabileceğiniz meslekler.

Kariyerinde bir değişiklik arayanlar veya pandemi vs. sebeplerle ofise dönmek istemeyenler için 2023 bol fırsat içeren bir yıl olacak.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .