Hukuk Şirketi Quinn Emanuel, Uzaktan Çalışmaya Geçiyor

Amerikan hukuk şirketi Quinn Emanuel, bünyesindeki avukatlara süresiz olarak istedikleri yerden çalışabileceklerini söyledi.

Amerikan hukuk şirketleri arasındaki en iyi avukatları kapma yarışı, bu kararın hazırlayıcısı oldu. Yetenekli avukatları bünyelerine katmak için yapılan bu yarışta, maaşların yükseltilmesinden sonra, esnek çalışma imkanlarının avukatlara sunulması yeni adım olarak görülüyor.


Yeni Çalışma Sistemi: Uzaktan Çalışma

Şirketin yeni uzaktan çalışma politikası, Amerika’da çalışan 700’den fazla avukat ve stajyerler için geçerli olacak fakat işe yeni başlayacak çalışanlardan, belli bir süre ofise gelmeleri beklenecek.

“Ara sıra avukatlarımızdan ofiste zaman geçirmelerini isteyeceğiz. Quinn Emanuel’in ofisinde çalışmanın faydalarını hissetmeleri için.” Quinn Emanuel’un bu kararı, COVID-19 Omicron varyantının yaygınlaşmasının ardından, uzaktan çalışmaya dönün tavsiyeleri ile de alakalıdır. Londra’daki hukuk firmaları da aynı şekilde çalışanlarını evden çalışmaya teşvik etmeye başladı.

Şirketin kurucusu Quinn:

“Bir şehirde ofisimiz olmadığı için, orada yaşayan kaliteli avukatları elimizden kaçırmak istemiyoruz.”

Diğer Amerikan hukuk firmaları Goodwin Procter ve Cooley de ofise dönüşleri 2022’ye kadar erteledi. Bu şirketler ofisleri bulunmayan eyaletlerde de avukat işe alımı yapıyordu. Quinn Emanuel de bu furyaya katılarak avukatlar için umut ışığı haline geldi. 


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .