Çalışma Modellerimiz ve Çalışanların İşveren Tercihleri Değişiyor

Pandemi, çalışma şeklimizi oldukça değiştirdi. Çalışma modellerimiz bir daha hiçbir zaman eskisi gibi olmayabilir.

İş arama sitesi Indeed tarafından yürütülen anketlere göre, çoğu kişi hibrit çalışma modelinin kalıcı hale geldiğini düşünüyor. Anket 2021’in Eylül ayında yapıldı. 607 şirket ve 1211 çalışan ankete oy verdi.

Indeed’in yaptığı ankete göre, işverenler ve çalışanlar da dahil olmak üzere iş dünyasının çoğunluğu, her gün işe gitmek veya her gün evden çalışmakla karşılaştırıldığında artık hibrit çalışma modellerinden yana. Ankete göre, işverenlerin yaklaşık %52’si ve çalışanların %61’i oyunu hibrit çalışma modelinde çalışmaya devam etmek istiyor.

JLL tarafından yürütülen benzer bir çalışmada, işçilerin artık anlayışlı bir işverene ve iş-özel hayat dengesine dolgun bir ücretten daha fazla öncelik verdiği belirtti. JLL bunu pandeminin ‘mandal etkisi’ olarak adlandırdı.

JLL, en son anketini Mart-Nisan 2021’de gerçekleştirdi. Bu ankette, Hindistan’daki katılımcıların %53’ünden fazlası, sağlık ve refahıyla ilgilenen özenli bir işvereni bir numaralı öncelikleri olarak belirledi.

Çalışanlar gün geçtikçe daha dengeli çalışma modellerini arzuluyor. Yıllar boyu ofisten çalışmanın, pandemi sürecinde de evden çalışmanın hükmettiği iş hayatında, hibrit çalışma gibi daha dengeli modeller öne çıkıyor. 

İşverenlerin stratejilerini bu yeni düzene göre düzenleyip daha dengeli ve kapsayıcı çalışma modellerine göre düzenlemesi, işlerinin geleceği için en kritik nokta olabilir. 

Hibrit çalışma modeline geçmek için yapacağınız düzenlemelerde, video konferans ihtiyaçlarınız için Octapull Pro ve sunduğu uzaktan kanal yönetimi modelinden yardım alabilirsiniz.

Faydalanılan Kaynaklar ETNOWNEWS


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .