Devlet Kurumlarının Geleceği SaaS’ta Olabilir

Devlet kurumları bulut ortamlarını ve yeteneklerini giderek daha fazla benimseyip içselleştirdikçe, hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümleri, maliyet verimliliği ve görev önceliklendirme için oldukça kullanışlı hale gelecektir.

ABD Eğitim Bakanlığı CSO’su Steven Hernandez, kurumunun dijital dönüşümde artık yetişkin olduğunu, %100 bulut bazlı teknolojilerle çalıştıklarını söyledi. Bulut teknolojilerinin departman genelinde yanıt verme hızını ve esnekliği geliştirdiğini ve bunun özellikle COVID-19 döneminde devlet kurumları için çok kilit bir rol oynadığını söyledi. 

SaaS teknolojisi sayesinde bu kurumlar çok değişen ve dinamik bir ortama kolaylıkla adapte olabilir.
COVID-19 pandemisi başladığında, birçok kurum altyapılarını ve kaynaklarını yeniden düzenlemek için mücadele etti. Bulut ve bulut altyapısının esnekliği ve dinamik doğası bu mücadelenin başarılı olmasında rol oynadı.

Bulutta ilerlerken karşılaşılan en büyük zorluk optimizasyon olabilir. Bunun sebebi ise gelişim ve değişimin bu alanda oldukça hızlı olmasıdır. Hernandez; SaaS hizmetlerinin, teknolojik yükün çoğunu resmi kurumlardan alıp, bulut sağlayıcısına devrederek kritik işler için daha geniş bir alan bıraktığını söyledi.

ABD İç İş Entegrasyon Departmanı Direktörü Martin Quinlan, SaaS’ı bulut yolculuğunun geleceği olarak görüyor. SaaS, kurumlar için yalnızca yeni teknolojik fırsatlar yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda kurum genelinde modernizasyon yanlısı kültürün de öncüsü oluyor.

“Bizim için gelecek bir e-posta ve dosya paylaşımı kadar sıradan olabilir. Bugün popüler olarak kullandığımız pek çok uygulama bile SaaS altyapısına dayanıyor ve insanlar artık SaaS teknolojisine daha fazla aşina olmaya başladı. Bulut teknolojisine iş hayatlarında veya özel hayatta kolayca ulaşabileceklerini biliyorlar. İstikrarlı şekilde tüm kurumlarda SaaS teknolojilerini hayata geçirirsek büyük ilerlemeler kaydedebiliriz.’’ 

Martin Quinlan – ABD İç İş Entegrasyon Departmanı Direktörü
Resmi kurumları uzun vadede ihtiyaçlar etrafında planlamak, tercih edilen bulut sağlayıcılarını seçmek için oldukça kritik. Bu noktada bahsedilen resmi kurumların hangi kurumlarla ortak çalışmalar yürüttüğü, hangi kurumlara hizmet vereceği ve paydaşlarının kimler olduğu gerçekten önemlidir. Bu kurumların, ihtiyaç duyulan tüm yeteneklere sahip olduğundan ve hangi konularda uzmanlaştığından emin olmak gerekir çünkü bu resmi kurumlarda yürütülen çalışmalar birkaç günlük değil, yıllarca verilen emeklerin sonucu ortaya çıkan ürünlerdir. Bu nedenle uzun vadeli düşünerek doğru SaaS platformunu seçmek, projelerden elde edilecek sonuçların kalitesini arttıracaktır.

Özellikle devlet kurumlarında değişiklik yapmak oldukça zordur. Bunu hepimiz biliyoruz ama değişikliği sistemler değil, insanlar yapar. Devlet kurumlarındaki yöneticilerin de teknolojik alanlardaki değişimleri desteklemesi ve SaaS teknolojilerinden yararlanmak için harekete geçmesiyle resmi işlerde hız ve verimlilik oldukça artabilir.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .