Ohio Çalışanlarının 3’te 1’i Evden Çalışmaya Devam Edecek

Ohio Mayors Alliance (Ohio Belediyeler Birliği), çalışanlarının %33’ünün pandemiden sonra evden çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Yapılan bu değişikliğe göre çalışanlar haftanın en az iki gününde evden çalışabilecekler.

Ohio’nun eyalet genelinde 10 şehirde yaptığı araştırmada, çalışanların 3’te 1’i ofis hayatına geri dönmek istemediğini belirtti. 

Uzaktan Çalışmak Çalışanları Daha Mutlu ve Daha Verimli Yapıyor   

Araştırmanın sonuçları, Akron, Cincinnati, Columbus, Dayton, Elyria, Fairfield, Kettering, Springfield, Strongsville ve Toledo olmak üzere 10 Ohio kentindeki finansal verilere ve sektörlere bakılarak elde edildi.

Çalışma, evden çalışmanın, nüfusun önemli bir yüzdesinde üretkenliği ve çalışan memnuniyetini artırdığı bulgusuna ulaştı. Rapora göre, ülke genelindeki ve Ohio’daki firmaların büyük çoğunluğu, ofis tipi çalışanları için bir tür hibrit personel istihdamı uyguladı veya uygulamayı planlıyor. 

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu’ndan bir grup araştırmacı, Mayıs 2020’den başlayarak her ay 30.000 Amerikalıyla anket yaptı ve iki büyük sonuca ulaştı: 

  • İlk olarak, işverenleri onlardan tam zamanlı olarak ofise dönmelerini isterse, insanların yaklaşık %40’ı başka bir iş aramaya başlayacak. Bu insanlar, eğer yeni işveren çalışma şartları konusunda uzaktan çalışma ya da hibrit çalışma gibi daha esnek şartlar sunuyorsa, maaşları azalsa bile işlerini değiştirmek istiyor.
  • İkincisi, işverenlerin %82’si uzaktan çalışmaya izin vermeye devam edeceklerini söyledi. Bu, ABD iş gücünün yaklaşık %30’unun haftada birkaç gün evde kalabileceği anlamına geliyor.
Faydalanılan Kaynaklar Dispatch

OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .