Türkçe ve Ücretsiz Online Toplantı Programı: OCTAPULL (2023)

Pandeminin başında yaşadığımız karantinalar kadar sık olmasa da bugün hala online toplantıları internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Dijital dönüşümün ayak seslerinin gittikçe daha da gürleştiği zamanımızda, online toplantılar hayatımızda olmaya devam edecek bir kavram olarak gözüküyor. 

Online Toplantı Nedir?

Evden çalışmaya geçişle beraber internet ortamına aktarılan iş dünyasının, ekip içerisinde veya müşterilerle yapacakları toplantıların ses ve görüntü olacak şekilde bir online toplantı programı yardımı ile gerçekleştirilmesidir.

Bu toplantıları hangi uygulamalar üzerinden gerçekleştireceğimiz ise asıl farkı yaratan nokta oluyor. Türkiye merkezli bir video konferans girişimi olan OCTAPULL, ücretsiz ve Türkçe online toplantı programı Octapull Free ile ücretsiz bir alternatif olarak piyasaya giriş yaptı. 

Sanal Toplantı Araçları Nelerdir?

Sanal toplantılarınızı gerçekleştirebileceğiniz bazı uygulamalar da şu şekilde:

  • Zoom
  • Google Meet
  • Google Hangouts
  • Microsoft Teams
  • CiscoJabber
  • GoToMeeting
  • BlueJeans

Grup video konferanslarınızı gerçekleştirebileceğiniz Octapull Free’yi sizinle birlikte inceleyelim.

Octapull Free’nin Özellikleri

Octapull Free, sizin aradığınız ücretsiz video konferans programı. Görüntülü ve sesli konferanslarınızı gerçekleştirebilir, arkadaşlarınızla görüntülü sohbetlerinizi yapabilir ve online toplantılar gerçekleştirebilirsiniz. 

Sağ üstte bulunan ‘Kayıt Ol’ butonundan bilgilerinizi doldurarak ve lisansınızı Octapull Free olarak seçerek ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Reklamsız 

Zoom’un ‘free basic plan’ yani ücretsiz kullanıcılarına reklam göstereceğini açıklamasının ardından, tamamen reklamsız ve ücretsiz görüntülü görüşme programlarına olan ilgi arttı. 
Octapull Free ise tamamen reklamsız ve gelecekte de reklamsız olmaya devam edecek.

Tamamen Türkçe

Pandemi süresi boyunca ‘Zoom nasıl Türkçe yapılır?’ en sık sorulan sorulardan bir tanesiydi. Bu da gösteriyor ki bir video konferans uygulamasının Türkçe olması, yerel kullanıcılar için önemli bir parametre. 

OCTAPULL’un tüm ürünlerini tamamen Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Uygulamanın arayüzü ve menüsü Türkçe. Aynı zamanda Türkçe canlı destek hizmeti de bulunuyor. Uygulama ile ilgili herhangi bir problem yaşadığınız anda, sitemiz üzerinden sağ alttaki Canlı Destek’e tıklayarak bize ulaşabilirsiniz!

1 Saat Grup Toplantı Süresi

Octapull Free ile 2 kişi süresiz bir şekilde sesli ve görüntülü olarak görüşebilir. 
Eğer 2 kişiden daha büyük bir grup olarak toplantı yapmak istiyorsanız, Octapull Free ile bu da mümkün. 

50 kişiye kadar online toplantı yapabilirsiniz. Zoom’da 40 dakika sonra kapanan grup toplantılarından sıkıldıysanız bu süre Octapull Free ile 1 saate kadar çıkıyor.

Herhangi bir süre kısıtlaması olmadan grup toplantılarınızı gerçekleştirmek istiyorsanız OctaMeet’e bakabilirsiniz. Ücretli bir lisans olan OctaMeet’i 7 gün boyunca kredi kartı bilgilerinizi vermeden deneme sürümünde kullanabilirsiniz!

Ekran Paylaşımı 

Online toplantıda bir sunum mu yapacaksınız veya ekibinize bir video mu izlemek istiyorsunuz? Octapull Free ile yapabilirsiniz. 
Octapull Free’nin ekran paylaşımı özelliği ile;

  • tarayıcınızdaki bir sekmeyi,
  • bilgisayarınızdaki bir pencereyi,
  • ya da tüm ekranınızı paylaşabilirsiniz. 

Eğer tüm ekranınızı göstermek istemiyorsanız, sunumun olduğu PowerPoint dosyasının penceresini paylaşmayı seçebilir bu şekilde sunumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Arka Plan Değiştirme 

Toplantıda görüntünüzü açmanız gerekiyor ve siz bunun için uygun bir yerde değil misiniz? Octapull Free’nin arka plan değiştirme özelliği ile bunu çözebilirsiniz. 

İsterseniz arka planınızı bulanıklaştırabilir, hazır olarak yerleştirilmiş ofis arka planlarını kullanabilir ya da istediğiniz bir görüntüyü arka planınıza yerleştirebilirsiniz. 

Beyaz Tahta Kullanımı 

OCTAPULL’un tüm ürünlerinde olduğu gibi Octapull Free’de de beyaz tahta kullanımı özelliği sunulur. 
Beyaz tahtayı kullanarak toplantılarınız sırasında yazı yazabilir, şemalar oluşturabilir, anlattıklarınızı görselleştirerek katılımcıların arasında daha iyi bir etki bırakabilirsiniz. 

OctaMeet’i 7 Gün Ücretsiz Deneyin 

Octapull Free’nin özelliklerinden ve online toplantılarınızı nasıl düzenleyebileceğinizden bahsettik. OCTAPULL markası, tamamen ücretsiz olan Octapull Free ürününün yanı sıra ücretli OctaMeet ürününe de sahip. 

OctaMeet ile birlikte çok daha fazla özelliğe erişebilir ve online toplantılarınızdan tam verim alabilirsiniz. 

Kredi Kartı Bilgilerinizi Girmeden Başlayın 

OctaMeet kullanmaya 7 günlük ücretsiz deneme sürümü ile başlayabilirsiniz. ‘Kayıt Ol’ kısmından bilgilerinizi doldurduktan sonra lisans olarak OctaMeet’i seçtiğinizde deneme sürümünüz başlar. 

OctaMeet’in en güzel yanı ise, diğer uygulamaların aksine deneme sürümünüzü başlatmak için herhangi bir banka veya kredi kartı bilginizi paylaşmanıza gerek olmamasıdır. Bu sayede sürenin bittiğini unutursam kartımdan otomatik para çekilir derdinden de kurtulmuş olursunuz. 

7 günlük deneme sürecinin sonunda, isterseniz kart bilgilerinizi girerek OctaMeet kullanmaya devam edebilir isterseniz hiçbir bilgi paylaşmadan Octapull Free lisansında devam edebilirsiniz. 

OctaMeet’in Özellikleri 

Octapull Free ile erişebileceğiniz bütün özelliklere aynı anda OctaMeet ile de erişebilirsiniz. Tüm bunların üzerine;

  • 30 Saat Online Grup Toplantı Süresi,
  • 100 Katılımcıya kadar grup toplantıları,
  • Toplantı kayıt etme,
  • Webinar düzenleme gibi özelliklere de erişeceksiniz. 

Aradığınız Online Toplantı Programı – OCTAPULL

Şirketiniz, kulübünüz veya arkadaş grubunuz arasında yapacağınız grup toplantılarını düzenleyebileceğiniz online toplantı programı Octapull Free ve OctaMeet’i inceledik. 

İnternet sitesinden kayıt olarak OCTAPULL ürünlerini kullanmaya başlayabilir ya da mobil uygulamamızı ister iOS ister de Android’den indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

İş dünyasının onlinea geçtiği ve çevrim içi toplantılarının moda olduğu günümüzde, doğru online toplantı programını kullandığınızdan emin olun!