Dünya Devi PwC, %100 Uzaktan Çalışma Sistemi Benimseyecek

PwC, ABD’deki çalışanlarına tam zamanlı uzaktan çalışma fırsatı sağlıyor. 

Muhasebe ve danışmanlık firması PwC, Reuters’e verdiği demeçte, 40.000 ABD’li müşteri hizmetleri çalışanının tamamının evden uzaktan çalışmasına ve istedikleri yerde yaşamasına izin vereceğini duyurdu. Bu da PwC’yi kalıcı uzak çalışma sistemi benimseyen en büyük şirketlerden birisi haline getirdi.

Bu hamle ile çalışanları geç saate kadar ofiste tutan muhasebe endüstrisinin sert tavırlarından bir uzaklaşma görülüyor. Deloitte ve KPMG gibi diğer büyük muhasebe şirketleri de aynı şekilde çalışanlarına salgın sürecinde uzaktan çalışma seçeneği sunuyor. 

Uzaktan Çalışmayı Sunan İlk Şirket

PwC’nin halkla ilişkiler müdür yardımcısı Yolanda Seals-Coffield bir röportajda, firmalarının müşteri temsilcilerine ofis dışında çalışma imkanı sunan ilk şirket olduklarını söyledi. PwC’nin müşterilerle yüz yüze olması gerekmeyen insan kaynakları, destek ekibi gibi çalışanları çoktan uzaktan çalışma sistemine geçti.

Yolanda Seals-Coffield uzaktan çalışma sistemine geçen PwC çalışanlarının ayda en fazla 3 gün ofise önemli toplantılar ve müşteri ziyaretleri gibi planlar için geleceğini belirtti. 

Pandemi ile yeni bir modele geçtiklerini ifade eden Seals, çalışanlarının istedikleri takdirde mümkün olan departmanlarda, örneğin müşteri hizmetlerinde, tamamen online çalışabileceklerini söyledi. 
Ancak Seals-Coffield, PwC çalışanlarının konumlarının maaşlarını etkileyebileceğini söyledi. Uzaktan tam zamanlı çalışmayı seçen çalışanların ücretlerinde azalma göreceklerini de sözlerine ekledi.
Google da ayrıca çalışanlarına konumlarına göre maaş ödeyen bir şirket. Bu da kalıcı olarak evden çalışmayı tercih eden çalışanlarının daha az kazanacağını ortaya koyuyor.

Amerika’daki çoğu ofis çalışanı Mart 2020’de başlayan COVID-19 pandemisinden bu yana uzaktan çalışıyor. 

PwC, geçen haftalarda çalışanlarına gönderdiği bir notta, yetenekleri çekmek, elde tutmak ve daha çeşitli hale gelmek için yeni bir politika geliştirdiklerini belirtti. Ekip arkadaşları ofiste olmayı tercih eden çalışanların tamamen uzaktan çalışmasına izin verilmeyeceğini ifade etti. Çalışma verimliliği göz önünde bulundurularak bu kararın verildiği düşünülüyor.            

Seals-Coffield, “Hibrit ekipleri yönetebileceğimizden eminiz.” dedi. PwC’nin yaptığı araştırmaya göre, evden çalışma şartlarına uyan çalışanlarının %30 ila %35’i firmanın teklifini kabul edecek. ABD’de toplam 50.000 çalışanı bulunan PwC’nin yeni politikasıyla çalışanlarının çoğunluğu isterse evden çalışabilecek.            

Seals-Coffield, PwC’nin bu yeni politikası nedeniyle ofislerinde önemli bir değişiklik yapmayı planlamadığını söyledi. Firma, ofis alanını daha farklı ve daha iş birlikçi şekillerde kullanmayı planladığını belirtti. PwC’nin küresel merkezi Londra’da yer alırken ABD’deki merkezi ise New York’ta bulunmaktadır.

PwC, denetim ve muhasebe hizmetleri sağlamanın yanı sıra ofise dönüş gibi konularda şirketlere danışmanlık yapmaktadır. PwC’nin yeni politikasının müşterilere konu hakkında tavsiyelerini nasıl etkileyebileceği sorulduğunda, Seals-Coffield, diğer kuruluşların “iş gücünü en verimli kullanabilecek” şekilde konuya yaklaştıklarını söyledi.

PwC, haziran ayında, müşterilerin çeşitlilik ve iklim hakkında rapor vermelerine yardımcı olacak işlerde önümüzdeki beş yıl içinde 100.000 kişiyi işe alacağını söyledi. Firma şu anda dünya çapında 284.000 kişiyi istihdam etmektedir.

Sonuç

Ofisten çalışma, PwC çalışanlarının büyük çoğunluğu için artık geçmişte kalmış bir olay. İş hayatı evrimleşirken, PwC de bu değişimin öncülüğünü yapan firmalardan birisi olacak. Uzaktan çalışma sistemi, gelecekte çok daha büyük yer kaplayacak.            


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .