SFA (Sales Force Automation) Nedir? SFA Satış Ekiplerine Nasıl Yardımcı Olur?

Sahada satış yapmak, her zaman en yorucu işlerden birisi olmuştur. Müşteri bilgilerinin toplanması, müşteri ziyaretlerinin ayarlanması, bunların gerçekleştirilmesi ve ardından raporlanması oldukça yorucu bir iştir. 

SFA çözümü de, görüşmelerini fiziksel olarak gerçekleştiren satış ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için, mobil teknolojilerin yardımı ile ortaya çıkmıştır. Müşteri görüşmelerini uzaktan gerçekleştiren satış ekiplerine yardım etmek için ortaya çıkan DCM’nin aksine, sahada aktif olarak görüşmelerini gerçekleştiren ekipler için tasarlanmıştır.

SFA Nedir?

SFA (Sales Force Automation); Türkçesiyle Satış Ekibi Otomasyonu; satış temsilcilerinin akıllı telefonları yardımı ile tüm satış süreçlerini gerçekleştirebileceği bir saha satış çözümüdür. 

Satış ekiplerinin sahada ihtiyaç duyduğu özellikleri sunarak, hayatlarını kolaylaştırmayı hedefler. Bu ekiplerin müşteriye ulaşma, demo hazırlayıp teslim etme, müşteri görüşmelerini raporlama gibi görevleri bulunur. SFA, tüm bu işleri otomatik hale getirerek süreçleri hızlandırır. 

SFA Ne İşe Yarar? Şirketiniz SFA’dan Nasıl Yararlanabilir?

SFA’nın en büyük fayda sağladığı nokta, müşteri bilgilerinin girilmesi, raporların girilmesi için sürekli tekrarlanan görevleri otomatize etmesidir. 

Satış ekiplerinin en çok vaktini işler, bu gibi tekrarlanabilen görevlerdir. Tekrarlanan görevlere harcanan vakitten tasarruf edilmesi, bu vaktin satış yapmak, daha fazla müşteri ile görüşebilmek gibi daha verimli işlere yönlendirilmesini sağlar. 

SFA, sizi vakit alan işlerden kurtararak, asıl işinize odaklanmanızı sağlar. Satış ekiplerinin verimliliğinin artması, işlerinizi büyütmeniz için size yardımcı olur. 
SFA’nın yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tekrarlayan görevlerin otomatikleşmesini sağlar. Satış çalışanları hem bu sıkıcı işlerden kurtulur, hem de bu işler için harcanan zaman daha verimli noktalara aktarılabilir.
  • SFA, mobil uygulama kolaylığı ve tekrarlayan işleri otomatikleştirmesi sayesinde zaman kazanmanızı sağlar. Bu zamanı daha fazla müşteri ile görüşerek, satışlarınızı artırmak için kullanabilirsiniz. 
  • Satış eforları için derli toplu bir çözüm üretir. Hem yöneticilerin hem de çalışanların, bu derli toplu genel bakış sayesinde süreçlere olan hakimiyeti artar. Bu da strateji üretmeyi ve kritik kararlar vermeyi kolaylaştırır. 

OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .