Video Konferans Tükenmişliği ve Baş Etmenin Yolları

Uzaktan çalışma sistemine geçilmesi ile video konferans uygulamalarına olan ihtiyaç arttı. Çalışanlar artık günün uzun bir vaktini video konferans uygulamalarının başında geçiriyor. Bu da ‘video konferans tükenmişliği’ denilen kavramın ortaya çıkmasını sağlıyor. 

Video konferans tükenmişliği bir fenomen değil, gerçek bir olgudur. Çünkü video, herhangi bir zihinsel ara vermeden büyük zaman dilimleri boyunca ekrana bakmamızı gerektirir. Video görüşmelerini uzun vadede şirketiniz için daha az yorucu ve daha verimli hale getirmek istiyorsanız, işte sizin için video konferans tükenmişliği ile baş etmenin birkaç yolu.  

Video Konferans Uygulamalarınızı Sadeleştirin

Şirketlerin %60’ından fazlası, üç veya daha fazla video konferans uygulaması kullandığını belirtiyor. Bu sayının fazlalığı, çalışanlar için kafa karıştırıcı olabiliyor. 

Bunu çözmek için, tüm iletişimlerinizi tek bir uygulamada bir araya getirebileceğiniz Octapull Pro’ya bir göz atın. Türkiye tabanlı girişim OCTAPULL’un sunduğu Octapull Pro’nun uzaktan kanal yönetimi (DCM) hizmeti işinize yarayacaktır. 

Tüm operasyonlarınızı tek bir platforma aktararak, çalışanlarınızın sürekli olarak platformlar arasında gidip gelmek zorunluluğunu ortadan kaldırırsınız. Uzaktan çalışan personelinizin iş birliğini sağlamak ve dijital dönüşümünüzü ilerletmek için de önemli bir adım atmış olursunuz.

Ekip İş Birliğini Kolaylaştırın

Bir görüntülü toplantıya katılıp, kimse önceden iletişim kurmadığı için ilk 10 dakikayı boşa harcamaktan daha sinir bozucu bir şey olamaz. Benzer şekilde, insanlar toplantıdan sonra iletişimi sürdürmediğinde, bilgiler e-postalar ve metinler arasında kaybolduğu için projeler genellikle aksar. 

Ekibinizin görüntülü toplantılardan önce, sırasında ve sonrasında bağlantıda kalmasını sağlayan bir platform kullanmak, zaman kaybını ve sinir bozukluğunu azaltmaya yardımcı olacaktır. Octapull Pro, kullanıcılarına planlama, uygulama ve raporlama gibi tüm aşamalarda organize ettiği için iyi bir seçim olacaktır. Bir kullanıcının girdiği bilgileri yöneticiler ve görmesi gereken çalışanlara göstererek, iletişimi arttırıp iş birliğini yeni bir seviyeye taşıyabilirsiniz. 

Ara Verin

İnsanlar tüm gün bir ekrana bakmak için tasarlanmamıştır, bu nedenle çalışanlarınızı enerjilerini yüksek tutmaları için kısa molalar vermeye teşvik edin. Bunu, toplantı penceresini küçülterek ve pencereden biraz dışarı bakarak yapabilirler (ne de olsa ekrana bakmadan dinlemek mümkündür.

Bunun yerine 1 saatlik veya 30 dakikalık toplantılarınızı, 50 dakika veya 25 dakikalık toplantılarla da değiştirebilirsiniz. Bu kısa boşluklar, çalışanlarınıza nefes almaları ve dinlenmeleri için gereken süreyi sağlayacaktır. 

Yerinizi Değiştirin

Videonun bir toplantı düzenlemenin tek yolu olmadığını unutmayın. Saat 16.00’da görüntülü toplantınız varsa ve ekibin enerjisi düşükse, insanlara bunun yerine telefonla arama seçeneği sunun.

Arka arkaya görüntülü toplantılar sırasında işleri taze tutmanın bir başka yolu da bulunduğunuz yerinizi değiştirmektir. Farklı bir odaya geçmek, balkona geçmek size ve çalışanlarınıza iyi gelebilir. Sizin ve ekibinizin sorunsuz bir şekilde dizüstü bilgisayarlardan telefonlara ve tabletlere geçiş yapmasını ve toplantıyı yanında götürmesini sağlayacak esnek bir video platformundan yararlanın.

Toplantılar Sırasında Başka Şeylerle İlgilenmeyin

Video görüşmesi sırasında aynı zamanda başka bir işi halletmenin ne kadar cazip olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Harvard Business Review’a göre, birden fazla işle uğraşırken daha fazla iş yapıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz, ancak bu daha üretken olduğunuz anlamına gelmez. 

Çalışanlarınızı tüm sekmeleri veya programları kapatmaya ve toplantılar sırasında anda kalmaya teşvik edin. Ekibiniz dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınabilir ve bilgileri daha verimli bir şekilde özümseyebilirse, bu onlar için toplantıdan sonra daha az iş anlamına gelebilir.

Sonuç

İş hayatında günümüzün büyük bir kısmını video konferans platformlarında geçirmek bunaltıcı ve verim düşürücü olabiliyor. Octapull Pro gibi video konferans uygulamaları, bu maddelerin birkaçını uygulamanızda işinize yarayabilir.

Bu problemi çözmek için önerdiğimiz yöntemler dışında fikirleriniz varsa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kullanılan Kaynaklar PcMag

OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .