Zoom, Ücretsiz Kullanıcılara Reklam Gösterecek

OCTAPULL benzeri bir görüntülü görüşme platformu olan Zoom, yakın zamanda uygulama içerisindeki ücretsiz kullanıcılara reklam göstermeye başlayacağını duyurdu. 

2020’nin başından itibaren hayatlarımızı derinden etkileyen COVID-19 pandemisi, Zoom uygulamasının da kaderini değiştirdi. Kullanıcı sayısı ve piyasa değeri bir anda fırlayan şirket, ücretli lisansları da olmasına rağmen, ücretsiz olarak kısıtlı bir şekilde (40 dakika süre limiti) video görüşme imkanı sağlıyordu. 

Aşılanmanın artması ve ‘normalleşme’ kavramının geri dönmesiyle birlikte, Zoom’un kullanıcı sayısı düşüş göstermeye başladı. Gelirlerinde de düşüş yaşayan firma, çareyi ücretsiz Zoom kullanıcılarına reklam göstermekte bulmuş olabilir. 

Bugüne dek uygulamasında reklam kullanımına yer vermeyen Zoom, şimdilik pilot proje olarak ücretsiz kullanıcılara reklam göstermeye başladı fakat bu deneme sürecinin sonunda ücretsiz kullanıcıların artık uygulama ile yaptıkları video konferansların sonunda reklam görmeye başlayacak. 

Gösterilecek reklamların video görüşmenin içeriğiyle alakalı olmayacağını belirterek, “Zoom güvenli mi?” gibi tartışma konularına bir son getirmeye çalışan uygulama, reklamların görüntülü konuşma seansının sonunda gösterileceğini bildirdi. 

Uygulamada gösterilecek reklamlar, sadece ücretsiz planı kullanan kullanıcılara gösterilecek. Eğer kalabalık bir grupla toplantı yapılıyor ve toplantıyı başlatan kişi ücretsiz bir kullanıcı ise diğer ücretsiz kullanıcılar reklamlara maruz kalacak. 

Fakat toplantıyı başlatan kişi ücretli bir Zoom planına abone ise; o görüşmeye katılan diğer ücretsiz kullanıcılar hiçbir şekilde reklam görmeyecek. 

Reklamsız Video Konferans Uygulaması OCTAPULL

Zoom’un ücretsiz kullanıcılara reklam gösterme haberinin gelmesi ile birlikte;

  • Zoom’u ücretsiz nasıl kullanabilirim?
  • Reklamsız görüntülü görüşme nasıl yapabilirim?
  • Reklamsız Zoom alternatifleri nelerdir?

gibi sorular gittikçe daha da sık sorulmaya başlayacaktır. 

Tamamen ücretsiz bir şekilde Zoom kullanmaya devam edeceksiniz, her görüşmenizin sonunda reklamlarla karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır fakat Zoom’la yapabileceğiniz her şeyi yapmak için tamamen Türkçe ve tamamen ücretsiz kullanabileceğiniz bir video konferans platformu bulunmaktadır. 

Türkiye merkezli bir girişim olan OCTAPULL, Octapull Free lisansı ile size tamamen ücretsiz ve reklamsız bir şekilde video konferans yapma imkanı sunuyor. Zoom kullanarak yapabileceğiniz her şeyi yapabildiğiniz Octapull Free ile; Zoom’un çoklu toplantılardaki 40 dakika sınırı yerine 1 saat boyunca ücretsiz ve reklamsız bir şekilde görüntülü görüşmelerinizi yapabilirsiniz. 

Octapull Free uygulamasını, OCTAPULL sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde kayıt olarak, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Hem mobilden hem tarayıcınızdan erişebileceğiniz uygulama sayesinde, hiçbir ücret ödemeden video konferanslarınızı yapmaya devam edebilirsiniz!